Saltar a continguts

Grup d'Esplai Apassomi

Navegació

Menú principal

Els nostres símbols

Logotip del Grup d'Esplai Apassomi
El Logotip

Des de fa més de 20 anys l'Esplai Apassomi compta amb un símbol que la distingeix... Aquest símbol és el nostre logotip.

En una tarda d'esplai, en Fra Daniel (fundador de l'entitat) va fixar-se en un dibuix que havien fet dues nenes de les Borges (la Rosa Sans i la Núria Piñeiro). El dibuix era la cara d'un nen refetet, amb pigues a la cara i amb un somriure d'orella a orella que portava ben posat al coll el seu fulard.

Aquest dibuix va ser aprofitat pel Fra Daniel que, després d'encerclar-lo dins d'una estanya rodona i encapçalar-lo amb unes originals lletres, es va convertir amb la imatge de l'Esplai Apassomi.

Imatge de complement
El Fulard

El fulard és la única prenda que ha viatjat, any rera any, en totes les edicions de les Acvitats d'Estiu de l'Esplai Apassomi

El nostre fulard és de color verd, com les oliveres de les nostres terres, color de l'esperança... i blanc, com el color de la bandera de les Borges Blanques i el color de la Pau.

Dur-lo ben posat al coll, es a dir, cargolat i ben lligat, significa estar de colònies i/o campaments... significa que durant 10 dies el temps passa d'una manera diferent...

Imatge de complement
La Bandera

Una de les tradicions de l'Esplai Apassomi és la d'Aixecar la Bandera... Durant les colònies i els campaments, cada dia, al matí, un dels participants és l'encarregat d'Aixecar la Bandera. Quan està aixecada, és símbol que la colònia o el campament  funciona com és degut, està actiu i alegre!

A la nit, abans d'anar a dormir, és l'hora de baixar la bandera; símbol que el dia s'ha acabat!