Saltar a continguts

Grup d'Esplai Apassomi

Navegació

Menú principal

Què és un esplai?

Imatge de complement

 

L'Esplai, el temps lliure amb sentit

 

Moltes són les persones que en sentir per primera vegada la paraula esplai es pregunten pel seu significat.

El cert és que, tot i que cada cop més, la paraula “esplai” apareix més vegades en ofertes d’activitats per a infants i joves, que provenen d’una variada gamma d’entitats, empreses de serveis i col·lectius diversos, la gent que ens estimem el món de l’Esplai, sovint, ens qüestionem si tothom té clar que vol dir aquesta paraula.

El nostre país compta amb més de 100 anys de tradició en el món de les Colònies de Vacances, Casals i Centres d’Esplai: tota una vivència!

I justament, aquesta és la millor paraula que pot definir l’Esplai: vivència!

L’Esplai és la vivència del temps lliure! Però no un temps lliure qualsevol... un temps lliure educatiu, concebut com un temps privilegiat per a l’educació i el creixement personal de l’infant. Un temps lliure viscut amb sentit i de manera personalitzada, on tothom pugui mostrar-se lliurement, tal com és.

L'acció educativa de l'esplai és viscuda en un ambient lúdic, marcat per l'aventura, la creativitat, l'amistat, el contacte amb la gent i la natura, l'alegria i la festa. Amb el joc i les activitats a l'esplai eduquem comportaments, actituds i valors amb la intenció que transcendeixin a totes les altres situacions de la vida, transformant-la.

És per aquest motiu que els monitors i monitores defensem l’esplai... el defensem treballant des del voluntariat i acceptant un bon feix de responsabilitats, perquè pensem que ajudar a créixer un infant (despertar-li il·lusions, fer-li créixer la creativitat, crear espais d’aventura, compartir la fe,...) és prou important com per donar el nostre temps, sumant esforços i apassionant-nos per una il·lusió col·lectiva: l’Esplai!