Saltar a continguts

Grup d'Esplai Apassomi

Navegació

Menú principal

L'Entitat

Imatge de complement

L'Associació Grup d'Esplai Apassomi de les Borges Blanques és un entitat sense afany de lucre que es dedica a l'Educació en el Lleure des de fa més de 25 anys.


L'any 1986 i al Col·legi Mare de Déu de Montserrat va nèixer un petit Grup de Joves capitanejats pel Fra Daniel que van comencar a organitzar sortides a la Natura i sortides de cap de setmana. L'Estiu del 1987 també van organitzar unes petites colònies que van comptar amb la participació de força joves!

D'aquest petit grup de joves en va sorgir la necessitat de compartir i organitzar activitats per als nens i nenes de l'escola. Activitats que havien de ser un complement de formació i un complement a la catequesi que durant la setmana rebien.

L'any 1989 es pot considerar la data d'inici del Grup d'Esplai Apassomi com a tal. Es de d'aquell any que es van començar a muntar activitats i tardes d'esplai, obertes a tota la població de les Borges, i de manera regular.

Actualment el Grup d'Esplai Apassomi està constituit com una Associació, és a dir, és una entitat amb Personalitat Júridica Pròpia. Està registrada al Registre d'Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. A més, com a entiat Juvenil, també està registrada al Cens d'Entitats Juvenils i al Cens d'Entiats de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de poder ser reconeguda com a entitat jurídica amb personalitat pròpia, el Grup d'Esplai Apassomi compta amb uns Estatuts degudament redactats i diligenciats per la delagació Territorial de Lleida del Departament de Jústicia de la Generalitat de Catalunya.

Com a entitat Cristiana, el Grup d'Esplai Apassomi està federat al Moviment de Centres d'Esplai Cristians (MCECC) de la Fundació Verge Blanca del Bisbat de Lleida i Fundació Pere Tarrés i al seu torn a Coordinació Catalana de Colònies Casals i Clubs d'Esplai.